Lendületben az eurózóna

Kitart a gazdasági növekedés a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban a szervezet havi rendszerességgel számolt CLI konjunktúramutató (Composite Leading Indicators) szerint.

A februári CLI-mutató változatlanul 100,7 ponton állt, akárcsak januárban. Az OECD szerint a fejlett országok növekedési kilátásai stabilizálódtak, de az OECD-n kívüli fejlődő országokban rosszabbak az előrejelzések.

Az eurózónában a növekedési lendület "pozitív változásáról" számolt be az OECD. Az eurózóna CLI-mutatója 101,1 pontra javult 101 pontról. Németországban és Olaszországban erősödött a gazdaság, és Franciaországban se volt visszaesés.

Az Egyesült Államokban nagyjából a hosszú távú trendeknek megfelelően alakul a gazdasági növekedés, bár a konkrét adatok szerint a CLI-mutató 100,5 pontra csökkent februárban a januári 100,6 pontról.

Japánban nem változott a konjunktúramutató, 101,2 ponton van most már három hónapja. Az OECD szerint az áprilisi áfaemelés még nem jelenik meg teljesen az adatokban, annak ellenére, hogy néhol ezt már előre elkezdték beárazni a kereskedők.

Magyarországról még nem álltak rendelkezésre a februári adatok. 2014 januárjában 98,7 pont, előtte 2013 decemberében 98,9 pont volt a CLI-mutató.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.