Lemondott a Takarékbank vezére

Vélhetően a takarékszövetkezeti rendszer átalakítása, lényegében államosítása miatt azonnali hatállyal lemondott a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

A Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Csicsáky Péter július 2-i hatállyal kezdeményezte munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését, amelyet a bank felügyelőbizottsága mai ülésén többségi döntéssel elfogadott – derült ki a pénzintézet közleményéből. Az elnök-vezérigazgatói munkakörhöz nevesített feladatok és funkciók ellátásával Szabó Levente vezérigazgató-helyettest bízta meg a felügyelőbizottság. Csicsáky Péter 1994-ben csatlakozott a Takarékbankhoz, 2001-től töltött be vezérigazgatói, majd 2010-től az elnök-vezérigazgatói pozíciót.

A bankvezér távozásának oka valószínűleg az a kormány előterjesztésére született, a múlt héten elfogadott törvény, amely átalakítja, lényegében államosítja, állami irányítás alá vonja a takarékszövetkezeti szektort. A Takarékbank a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Posta többségi tulajdonába kerül, a szövetkezeti hitelintézeteket pedig – bár látszólag megőrzik önállóságukat, de – lényegében a pénzintézet fiókhálózatává degradálják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.