Lemondatná az offshore-ügybe keveredett államtitkárt az LMP

Az LMP lemondásra szólítja fel Horváth Attila Imre klímapolitikai államtitkárt, miután lapunk bemutatta a friss kormánytag offshore- illetve megújulóenergia-céges kapcsolatait. Az ellenzéki párt szerint a klímapénzek elosztását kikezdhetetlen szakemberre kell bízni, a kvótavagyon eltőzsdézése helyett a megújulóenergia-hasznosításra és az épületszigetelésre hívják fel a figyelmet.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány egy zavaros cégügyekkel bíró, offshore-hoz kötődő személyre bízza a klímaügyeket és a klímapénzeket - közölte Szél Bernadett, az LMP társelnöke azután, hogy lapunk felhívta a figyelmet Horváth Attila Imre új klímapolitikai államtitkár és felesége ellentmondásos, többek között ciprusi illetve megújulóenergia-ipari cégekhez kötődő kapcsolataira.

Az LMP azonnali lemondást kér az átláthatatlan módon ciprusi cégtulajdonhoz kötődő Horváth Attila Imrétől - közli Szél Bernadett.

Ha valóban a közélet megtisztítása és az átláthatóság a cél, abba a képbe nehezen illik bele az új klímaügyi államtitkár, Horváth Attila Imre kinevezése. Ahol korábban a megkérdőjelezhetetlen szakmai kompetenciájú Bencsik János és Olajos Péter dolgozott, most egyre hiteltelenebb figurák tűnnek fel, miközben a kormányzatnak továbbra sincs klímapolitikája és a kvótabevételek felhasználására vonatkozó koncepciója - szögezi le az ellenzéki politikus.

Releváns sajtóinformációk szerint a Gyurcsány-, a Bajnai- és az Orbán-kormányok – a semmittevésükkel, a magyar kvótavagyon leértékelésével, az értékesítések rossz megszervezésével – már eddig is százmilliárdokban mérhető kárt okoztak az országnak.

Az LMP az érintettől haladéktalan lemondást vár! A klímaügyeket széles körben elfogadott, morálisan és szakmailag támadhatatlan szakemberre kell bízni, a klímapénzeket pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentésére és a háztartások energetikai korszerűsítésére használni - teszik hozzá.

Minimálisan elvárható a kormánytól, hogy offshore-lovagok helyzetbe hozása és az ország kvótavagyonának eltőzsdézése helyett inkább a megújulók felhasználásának növelésére és a lakóépületek szigetelésére fókuszáljon - zárul az LMP közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.