Lemond a GYSEV vezérigazgatója, a MÁV-hoz készülhet

Dávid Ilona a 2012. májusi közgyűlésen lemond a GYSEV Zrt. vezérigazgatói posztjáról. A vállalatvezető a közgyűlés jóváhagyása esetén a továbbiakban is a vasúttársaság elnöke marad. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakterületi államtitkárai a napokban egyeztettek az osztrák társtárca vezetőivel a közös tulajdonú cég élén kezdeményezett személyi változásról. Dávid Ilona a MÁV elnök-vezérigazgatója lehet.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint Dávid Ilona 2010 júliusa óta tölti be a GYSEV Zrt. vezérigazgatói tisztségét. Feladatait a későbbiekben kijelölendő megbízott vezérigazgató veszi át.

A leköszönő vállalatvezető jelenleg a MÁV Zrt. igazgatóságának tagja. A GYSEV elmúlt két évének eredményei alapján a szaktárca alkalmasnak tartja Dávid Ilonát arra, hogy a legnagyobb hazai vasúttársaság irányításában még meghatározóbb szerepet vállaljon.

A közleményben a tárca – korábbi információinkat megerősítve – kitért arra is: a minisztérium a tulajdonosi és munkáltatói joggyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetésének egyetértését javasolja Dávid Ilona MÁV-elnök-vezérigazgatói kinevezéséhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.