Lélektani határ alatt az OTP Bank

Ismét 5000 forint alatt az OTP Bank. A hét eleje óta történt jelentős árcsökkenés leginkább a nemzetközi hangulatnak, pontosabban az ING Bank körül kialakultaknak a következménye

Csütrötök reggel ismét 5000 forint alatt születtek üzletek az OTP Bank részvényeitre. A csökkenés igencsak fájdalmas lehet a papír tulajdonosai számára, hiszen hétfőn még 5640 forinton zárult a kereskedés. A nyitás során csütörtökön 4970 forintra esett, majd a kereskedés első negyedórájában a 4901 forintos árfolyamig is süllyedt a jegyzés. Azóta a 4950 forintos szint körül ingadozik az ár.

Az OTP részvények árfolyama 2009. szeptember 15-én lépte át az 5000 forintos lélektani határt. Azóta a napon belüli maximum október 21-én 5825 forint volt, a legmagasabb záróár pedig 5780 forint október 20-án.

Pintér András, a Budapest Alapkezelő részvénypiaci elemzője szerint a csökkenés mögött nem az OTP Bankkal kapcsolatos hírek húzódnak. Egyszerűen elfogyott a bizalom a nemzetközi piacokon. Az ING feldarabolásának híre a bankszektor szereplőit rosszul érintette. Európában a hitelintézetek részvényei szinte mindehol gyengülnek. Csökkent a Raiffeisen Bank és csökkent a Deutsche Bank papírjainak értéke is. Ebbe a folyamatból az OTP sem maradt ki – mondta.

Mint korábban beszámoltunk róla a holland ING Bank biztosítási részlegét leválasztva próbálja egyszerűsíteni üzletmenetét. Ennek tetejébe 7,5 milliárd euró értékben új részvényeket bocsát ki, miután az ebből befolyó forrásokkal szeretné visszafizetni a válság miatt felvett állami forrásokat. A pénzintézet a mintegy 500 milliárd euróért vagyonkezelő részét is piacra dobja, éppen úgy, mint az amerikai internet-bankolási részlegét, az ING Directet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.