Lejtőre került a tőzsde

Eséssel nyitott ma a pesti tőzsde és sok jóra nem lehet számítani később sem. Az amerikai autógyáraknak szánt mentőcsomag elutasítása a mélybe rántotta a világ tőzsdeindexeit.

Eséssel nyitott a Budapesti Értéktőzsde. A BUX index 12 392 ponttal kezdett, ami a csütörtöki záróértékhez képest 289 pontos, 2,28 százalékos csökkenést jelent. Tizenegy óra magasságában a mutató 12 253 pontnál járt, 3,37 százalékos mínuszban. Sok jóra nem lehet számítani a mai kereskedésben később sem, az amerikai szenátus ugyanis tegnap elutasította az autógyáraknak szánt 14 milliárd dolláros támogatást.

A hírre az amerikai tőzsdék zuhanásba kezdtek, a borús hangulat pedig mára átterjedt az ázsiai piacokra is. Tokióban a Nikkei 484 pontos, 5,56 százalékos veszteséggel zárt, hongkongi Hang Seng mutató 7, a szöuli Kospi 4,3, a sanghaji összetett mutató pedig 3 százalékos mínuszban végezte a csütörtöki záróértékhez képest.

A meghatározó európai börzék is mind mínuszban nyitottak ma. A londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 2,87 százalékos veszteséggel kezdett, egy óra múlva 2,38 százalékos mínusznál tartott. A frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 0,78 százalékos veszteséggel indult, egy óra múlva 3,32 százalékkal állt a csütörtöki záróérték alatt. Párizsban a CAC-40 3,13 százalékos mínusszal nyitott, egy óra múlva 3,96 százalékos veszteségnél járt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.