Légzsákgyárat épít Miskolcon a Takata

Légzsákgyárat épít Miskolcon a Takata. A japán autóipari beszállító új üzemében ezer embert foglalkoztat majd.

Több mint húszmilliárd forintból épít légzsák- és autóbiztonsági rendszereket gyártó üzemet Miskolcon a japán Takata. Az autóipari beszállító a tervek szerint 2013-14-ben, három ütemben valósítja meg a gyárat, amely teljes kapacitás mellett, várhatóan 2017-től már ezer embernek adhat munkát – derült ki a beruházást kiemelt jelentőségű fejlesztésnek nyilvánító határozatból.

A beruházást hivatalosan péntek délután négy órakor jelenti be Orbán Viktor miniszterelnök és Stefan Stocker, a Takata elnöke az Országházban.

A japán Takata autóbiztonsági berendezéseket, így biztonsági öveket, légzsákokat, kormányrendszereket, gyereküléseket és különböző elektronikus szenzorokat gyárt. Márciusi adatok szerint 55 gyárat üzemeltet húsz országban, Magyarországon eddig nem volt jelen.

A Takata Safety Systems Hungary Kft.-t októberben jegyezte be a magyar cégbíróság, 290 millió forint jegyzett tőkével. Fő tevékenysége a közúti jármű és járműmotor alkatrészeinek gyártása. A magyar érdekeltség tulajdonosa a hollandiai International Finance B.V.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.