Szeretne kétmillió feletti fizetést? Legyen ön is cégvezető!

Megint jól jártak a cégvezetők. A menedzseri jövedelmek legalábbis emelkedtek. Mi több, a cégautó is maradt.

Egy átlagos ügyvezető igazgató összesen 26 millió forintot keres évente, és 13 millió forintos autót vezet - írja a vg.hu a Kienbaum 2016-os bérezési tanulmányára hivatkozva.

A vezető beosztásúak teljes bére ennek a felére sem rúg, átlagosan 11 millió forint. A kvalifikált alkalmazottak pedig valamivel több mint 5 milliós bruttó fizetést kapnak évente. A tanácsadó cég a tanulmány összeállítása során 60 eltérő méretű, illetve különböző ágazatban tevékenykedő vállalat 13 ezer pozícióját vizsgálva végezte el az elemzést.

Tavaly átlagosan 3,7 százalékkal emelkedtek Magyarországon a bérek, amelyek erősen szektor-, illetve iparágfüggőek. A Kienbaum tanulmánya szerint itthon a vezetési tanácsadás területén a legmagasabbak a fizetések, amelyek 41 százalékkal haladják meg az országos átlagot. Ezt követi a vegyipar és a gyógyszeripar 35 százalékos értékkel, míg az építőipari javadalmazás 28 százalékkal emelkedik ki az átlagos országos bérszintből. A legalacsonyabb fizetések a kiskereskedelemben vannak, ez a szektor az átlag alatt 23 százalékkal helyezkedik el.

A magyarországi ügyvezető igazgatók 91 százaléka kap céges autót, a vezető pozíciót betöltők 48 százaléka, valamint a kvalifikált alkalmazottak 12 százaléka profitál ebből a juttatásból. Az ügyvezető igazgatók saját cégautóik finanszírozására átlagosan 13 millió forint nagyságú keretösszeget kapnak. A vezető pozíciót betöltők átlagosan 7,6 millió értékű gépjárművel rendelkeznek, a kvalifikált alkalmazottak pedig maximum 5,8 milliós autót kaphatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.