Légtechnika Csongrádon

Hatezer négyzetméteres, európai színvonalú légtechnikai gyártóüzemet épít a Csongrád Környezetvédelmi Ipari Park területén a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. Prokop Miklós, a cég ügyvezetője elmondta: a 845 millió forint összköltségvetésű fejlesztési elképzelést a saját tulajdonú 15 ezer négyzetméteres ingatlanon valósítják meg. A projekt az önerő mellett 507 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai forrásból valósul meg.

A CLH eddig hűtés- és klímatechnikai, valamint épületgépészeti rendszerek szerelésével és telepítésével foglalkozott, mostantól azonban a szükséges alkatrészek nagy részét maguk gyártják majd, ezzel bővítve a termékkört. Így egyebek mellett fém légcsatornákat, hangcsillapítókat, légmennyiség szabályozókat, esővédő zsalukat, fém rácsokat, rácsokat, elszívókat, légszelepeket, dobozokat, tűzvédelmi berendezéseket tudnak gyártani. Emellett olyan innovatív termékeket is terveznek előállítani, melyek már exportpiacon is megállják a helyüket - tette hozzá.

A fejlesztés közvetett célja az eddig csak hűtés és klíma rendszereket szerelő és telepítő cég piaci potenciáljának erősítése, közvetett hatása pedig a kistérség foglalkoztatási helyzetének javítása. A vállalások szerint ugyanis 67 helybeli szakembert alkalmaznak majd a gyárban.

A hatezer négyzetméteres gyártóüzem mellett 1154 négyzetméter irodahelyiséget, 750 négyzetméter fedett tárolót építenek, illetve a telekhatáron belül kiépítik az infrastruktúrát. A beruházás már megkezdődött, a projekt befejezését jövő év elejére tervezik.

A CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. 1989-ben alakult. A cég 250 főt foglalkoztat országosan a hűtés-, klímatechnikában és épületgépészeti kivitelezésben. Tavalyi árbevételük meghaladta a hétmilliárd forintot - mondta el az ügyvezető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.