Itt az első új esztergomi Suzuki

Legördült a szalagról a legújabb esztergomi Suzuki, a magyarországi gyár hetedik modellje.

Gyönyörű napnak nevezte Osamu Suzuki, a Suzuki Corporation elnök-vezérigazgatója az új autó sorozatgyártásának beindulását. A hetedik esztergomi modell első példánya, egy metálarany színű,  hivatalos nevén lime, az SX4 S-Cross elődeiből 2,23 millió autó készült. A legújabbat, a takarékos és környezetbarát 4x4 es technológiájú sportterepjárót Esztergomból exportálják majd az összes európai piacra, Oroszországba, Afrikába, Közel-és Távol-Keletre. A gyártáshoz további beruházásokat terveznek és bővítik a hazai beszállítói arányt.

Ez az autó nem csak egy álom, hanem elérhető, mely sok magyart ösztönözhet használt kocsijának cseréjére – állította a premieren Hisashi Takeushi, a Magyar Suzuki vezérigazgatója. Az új SX4 S-Cross litaára közel ötmillió forint.

Orbán Viktor miniszterelnök méltatta 25 százalékos magyar beszállítói arányt, mely 30 ezer családnak biztosít megélhetést. A japán vállalatok 2010. óta 1,36 milliárd eurónyi ( 400 milliárd forintnyi) beruházása 2683 új munkahelyet jelentettek. A miniszterelnök az új Suzuki premierjén bejelentette az Esztergomot az M1-essel összekötő út és nagy teherbírású Duna híd megépítését 2017-re, majd csoportkép készült Orbán Viktorral, Osamu Suzukival és a gyári dolgozókkal.

 

 

Itt az első új esztergomi Suzuki
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.