Lefújta az Opelre szabott tenderét a Fővárosi Csatornázási Művek

Miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) elnöke az általa vezetett testülethez fordult, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. visszavonta a nettó 227 milliós gépjárműtenderét, amelyre a Wallis Kerepesi úti Autó Kft.-t hívta fel ajánlattételre – a határozat a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az ajánlatkérő augusztus 15-én értesítette a KDB elnökét arról, hogy hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárást indított, Opel gépjármű flottájának bővítésére. Az ilyen eljárásokat kötelező bejelenteni, hogy ne sérüljön a közbeszerzés nyilvánossága. Amennyiben az elnök jogsértést észlel, akkor a KDB-hez fordul. Ez történt most is.

Az ajánlatkérő azzal érvelt, hogy tavaly már tendert nyert nála a Wallis Kerepesi úti Autó Kft. Opel gépjárművekkel, és most erre a gyártmányra akarja egységesíteni a járműparkját. Az indok: mivel részben maga javítja a járműveket, így olcsóbb, ha csak egy típusra kell berendezkedni, illetve a tavalyi szállító - a mennyiség miatt - jelentős árengedményt ad. Ezért hívta meg azt ajánlattételre.

Miközben a KDB vizsgálódott, az ajánlatkérő augusztus 29-én bejelentette, hogy az ajánlattételi felhívását visszavonta. Miután megszűnt az ok, amely a KDB eljárását kiváltotta, így a döntőbizottság augusztus 31-én megszüntette az eljárást - olvasható az értesítőben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.