Leépíthet Magyarországon a Red Bull

A csökkenő kereslet és a chipsadó miatt leépítheti magyarországi irodáját a Red Bull - értesült a Marketing & Média. A cégnél ugyanakkor leszögezték, az eddig is Ausztriából importált energiaital hazai forgalmazása nem szűnik meg.

Leépítheti magyarországi érdekeltségét a Red Bull, de termékei továbbra is kaphatóak lesznek hazánkban - értesült a Marketing & Média.

A cég termékei iránt az elmúlt évek során igencsak megcsappant a kereslet. Így piaci részesedésük három százalék alá esett. A céget jelentős chips- (népegészségügyi termék-) adófizetési kötelezettség is fenyegeti.

A lap előjelként említi, hogy január elején a Telenor megszüntette a még 2010-ben piacra dobott Red Bull Mobile márkanevű tarifacsomagját. Nemrég távozott a cégtől Büttl Krisztián marketingvezető is, akinek utódjául nem neveztek ki senkit.

Az energiaital-gyártónál a kiadvány érdeklődésére tagadták, hogy kivonulnának. Közölték: a jövőben is aktívan értékesítik a termékeiket, így azok továbbra is kaphatóak lesznek hazánkban.

Az osztrák tulajdonban lévő Red Bull Hungaria Kft. 2011-ben 2,69 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, ami 670 millió forintos csökkenés a korábbi évhez képest. A 35 főt foglalkoztató társaság mérlege veszteséget mutatott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.