Leépítés az MNB-ben

A jegybank vezetése költséghatékonysági okokból húszszázalékos létszámcsökkentésről döntött. Az elbocsátások az MNB felügyeleti területét érintik.

A felügyeleti területet érintő húszszázalékos létszámleépítésről határozott a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A csökkentés alapvetően a jegybank pénzügyi felügyeleti területére vonatkozik, ezen belül döntően a támogató (és nem a felügyelői) szervezeti egységeket érinti. A leépítés során a jegybank mindenben a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el – derült ki az MNB közleményéből.

Mint emlékezetes, az Országgyűlés a jegybank működését meghatározó törvényben az MNB és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) integrációjáról is rendelkezett, a PSZÁF október 1-jei hatállyal beolvadt a jegybankba. Az MNB a fúzió megvalósulását követően azonnal megkezdte a két hatóságnál eddig meglévő párhuzamos tevékenységek áttekintését annak érdekében, hogy ezeket racionalizálja, és a takarékosabb működés révén – folytatva az idén márciusban meghirdetett költségcsökkentési programját – tovább mérsékelje kiadásait. A mostani döntés e lépéssorozat része – indokolta a leépítést az MNB.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.