Leépítenek az állami Tokaj Kereskedőház új vezetői

Az állami Tokaj Kereskedőház új vezetői létszámleépítéseket jelentettek be.
Új vezetőség irányítja februártól a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt.-t - idézi az MTI a cég kommunikációs partnerét. Eszerint február 1-jétől Goreczky Gergely eddigi vezérigazgatót Gaálné Király Enikő váltja a tisztségben, aki az elmúlt év szeptemberétől általános vezérigazgató-helyettesként dolgozott a társaságnál. Az eddigi vezérigazgató a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsának munkáját segíti tanácsadóként.

A társaság szőlészeti igazgatója Balassa István lett. Az új vezetői pozíció létrehozásával a társaság a minőségi szőlőtermelés fontosságára kíván a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetni - fogalmaz az MTI-hez eljuttatott közlemény. A társaság pénzügyeinek közvetlen felügyeletét Sviatkó Gábor látja el, míg a termelési folyamatok felügyeletével Majoros Lászlót bízták meg. A jelenleg mintegy 160 embert foglalkoztató Tokaj Kereskedőház vezetése a társaság működésének hatékonyságát a vállalati folyamatok optimalizálásával is javítani kívánja - olvasható a tájékoztatóban.

A változtatások részeként megválnak a dolgozók egy részétől is - folytatódik a közlemény az agrarhirek.hu-n, ami az MTI-tudósításból már kimaradt. A társaság több komoly technológiai fejlesztést hajt végre, amelyek alkalmazása is lehetővé teszi, hogy a csökkentsék a közvetlenül foglalkoztatott munkatársak létszámát, miközben integrátorként a korábbinál több gazdálkodónak biztosítsanak megélhetést - teszik hozzá. Magyarország legmodernebb borászatává kívánnak válni - hangsúlyozza a kereskedőház közleménye.

A munkavállalói létszám csökkentése fájdalmas lépés, amit a vállalatvezetés a hatályos jogszabályi előírások maradéktalan betartása mellett kíván végrehajtani - hangsúlyozta a cég közleménye szerint Gaálné Király Enikő. Segítséget kívánnak nyújtani a távozó munkatársak újbóli elhelyezkedésének megkönnyítése érdekében. Céljuk az, hogy a távozók közül a lehető legtöbben találjanak új lehetőséget szakmájukban, a szőlő- és bortermelés területén. Azt, hogy pontosan hány munkavállalótól akarnak megválni, nem részletezték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.