Leépít a Lindab Nyíregyházán

Hatvan dolgozóját bocsátja el január végén 250 főt foglalkoztató acélszerkezeteket gyártó nyíregyházi üzeméből a Lindab Astron. A leépítést a pénzügyi válsággal és a romló piaci helyzettel magyarázzák.

Minden negyedik-ötödik dolgozójától megválik a Lindab Astron Nyíregyházán - jelentette be Pringle Gordon. A cég operatív igazgatójának közleménye szerint, a hatvan fős leépítés része annak a költségcsökkentő programnak, amit a változó piaci helyzetre való felkészülés érdekében vezetnek be. Az alkalmazkodás mellett a tervek egyben a cég jövőbeni versenyképességét is növelik.

A svéd cég Európa-szerte ezer munkavállalót foglalkoztat, a más országokban tervezett leépítésekre azonban a közlemény nem tért ki.

Pringle Gordon szerint "az intézkedések biztosítják majd, hogy a  cég megerősítse versenyképességét, megszilárdítsa piacvezető  pozícióját és képes legyen élni a jelentkező üzleti lehetőségekkel".

A Lindab csoport 2002-ben vásárolta meg a nyíregyházi üzemet az  amerikai érdekeltségű Butler Manufacturing Companytól. A svéd cég  azóta tartotta a 250-es dolgozói létszámot, s évente több mint 6  milliárd forint értékű építőipari acélszerkezeti terméket gyártott, amelynek nagy része exportra kerül.

Vasvári Zsolt, a Lindab nyíregyházi pénzügyi vezetője szerint a hatvan fős leépítésre január végéig kerül sor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.