Leépít a Tesco. Sokan repülnek

Több száz ember állása szűnik meg a Tescónál. A felügyeleti díj emelése és a vasárnapi zárva tartás miatt sorra kerülő csoportos létszámcsökkentést állítólag már be is jelentették a munkaügyi központoknak.

Az Origo arról írt, a Tesco közlése szerint átszervezéseket hajtanak végre az üzleteikben, amely után 50 embernek biztosan nem tudnak már munkát biztosítani. A maradék 150 munkatárs jövőjéről nincs információ.

Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségének elnöke azt mondta, a Tesco jelezte a szakszervezet felé, hogy kétszáz dolgozójától kénytelen megválni. Azt egyelőre nem tudják, hogy pontosan mely áruházakban és mely területekről küldenek el alkalmazottakat. De a jövő héten indulnak a tárgyalások a csoportos létszámleépítésről. Biztosan lesz olyan alkalmazott, akinek a Tesco megpróbál más munkakört felajánlani, és az alkalmazott döntése, hogy elfogadja-e vagy sem.

A Tesco közlése szerint az érintett kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, az érintett munkavállalókkal megkezdték az egyeztetéseket. Hangsúlyozták, ötven alatti azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak a továbbiakban munkát biztosítani. A maradék 150 munkatárs sorsáról viszont nem nyilatkoztak.

A hírt Bubenko Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke is megerősítette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.