Lecserélték a Malév vezérkarát

Majdhogynem kompletten lecserélte a Malév igazgatóságát és felügyelőbizottságát a tulajdonos MNV. Pénzt nem adtak a társaságnak, az átdolgozott üzleti tervet pedig visszadobták.

A légitársaság igazgatóságának elnöke, Winkler János kikerült az igazgatóságból, utódja Dr. Berényi János lett. Bienerth Gusztáv, Parragh László és Martin gauss május végén távozó vezérigazgató tagsága is megszűnt, helyükre egyetlen embert delegált az MNV, Gergely Mátét, aki az NFM-ben a légügyi főigazgatói pozíciót is betölti. Igazgatóság tagja marad Kamarás Zoltán és a kisebbségi tulajdonos delegáltjaként Anatoly Ballo és Anatoly Deloveri.

A felügyelőbizottságban is cserék voltak: Madarász László, Rozgonyi Árpád és Kovács Tamás Iván helyére Lendvai Magdolna és Kiss Krisztina került.

Pilóták és utaskísérők figyelmeztető sztrájkja
Reviczky Zsolt 2011.03.23. Digitális 2011. március 23. Malév dolgozók sztrájkja. Pilóták és az utaskísérők ?gyelmeztető sztrájkja Fotó: Reviczky Zsolt

A közgyűlés döntött arról is, hogy  továbbra sem fogadja el a cég átdolgozott üzleti tervét, azon tovább kell dolgozni. A tulajdonos a korábbi hírekkel ellentétben nem döntött tőkeemelésről, de a közgyűlés április elsején folytatja munkáját, ahol ez a kérdés újra napirendre kerül.

Az MNV időközben kiadott közlemény úgy fogalmaz: az átdolgozott üzleti tervet a közgyűlés továbbra sem szavazta meg, melynek indoka, hogy a légitársaság jövőjének rendezése folyamatosan napirenden van, a közeljövőben stratégiai döntések meghozatala várható. A potenciális befektetőkkel folytatott megbeszélések eredménye jelentősen érintheti a társaság 2011. évi tevékenységét, új jövőképet vázolva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.