Lecsapott a NAV az egyik leggazdagabb magyar cégére

A milliárdos Csipak Péter üzletember egyik cége ellen adóvégrehajtást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A milliárdos üzletember, Csipak Péter érdekeltségébe tartozó Immobilia Real Estate Development Kft. is szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtási eljárással érintettek listáján - írta a Blikk. A cég szerint a végrehajtási eljárásokat megszüntették, csupán az eljárás adminisztrációs késedelme miatt láthatóak ezek még mindig a hivatalos iratokban.

Csipak Péter az ország ötven leggazdagabb embere között jegyzett vállalkozó. A cégjegyzék szerint egy végrehajtást az APEH Észak-budapesti Adóigazgatósága Hátralékkezelési osztálya indított még 2012 januárjában, hármat pedig a Pesti Központi Kerületi bíróság rendelt el a milliárdos érdekeltségébe tartozó Immobilia Real Estate Developement Kft. ellen. Kétszer kért végrehajtást a Főgáz Zrt. először 2012 júliusában, másodszor tavaly novemberben. Egy végrehajtást a Díjbeszedő is kezdeményezett.

A Zeppelin-beruházás és a természetvédelmi területre átnyúló magánvillája miatt Csipakról sokszor cikkezett a sajtó. – A Bécsi utcai projekt az eredeti tervek szerinti ütemezés alapján nem valósult meg. Az elmúlt időszakban azon dolgoztunk munkatársaimmal, hogy stabilizáljuk a cég gazdasági helyzetét. Ennek érdekében megállapodtunk a NAV-val, a kötelezettségeink nagy részét már rendeztük, illetve folyamatosan rendezzük. A végrehajtási eljárásokat megszüntették, csupán az eljárás adminisztrációs késedelme miatt láthatóak ezek még mindig a tulajdoni lapokon – közölte a lap megkeresésére Kovács Alexandra, az Immobilia Zrt. kontrolling vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.