Lecsapott a NAV: Annyi a csaló mosogatószer-palackozónak

Hamis mosogatószert palackozó üzemet zárt be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nagyszénás határában. Több mint 16 ezer liter mosogatószert és mosógélt foglaltak le.

Sárközi Alexandra, a szervezet bűnügyi szóvivője közölte: a Békés megyei településen egy 50 éves férfi műanyag palackokat előállító és töltő üzemet működtetett, bár az épület ablakán egy elektronikai és lakatosipari kft. neve szerepelt.

Az üzemben alkalmi munkások sárga tisztítószert töltöttek ezerliteres tárolókból flakonokba, amelyeket márkás termékek hamis címkéivel láttak el, majd az árut kartondobozokba csomagolták – írta a szóvivő. A pénzügyi nyomozók akkor érkeztek a helyszínre, amikor a raklapokon lévő terméket egy román rendszámú kamionra rakodták.

A vállalkozó megpróbált elmenekülni, de elfogták.

A hamis mosogatószerek gyártásában egy 40 éves szegedi férfi is közreműködött, ő biztosította a gyártáshoz a tisztítószereket, a címkéket és a csomagolóanyagot – tette hozzá.

A nyomozók a házkutatáskor a csaknem 14 ezer liter hamis mosogatószeren túl 2700 liter, egy másik ismert márkára hasonlító, kékeszöld mosógélt, több ezer üres flakont, valamint a csomagoláshoz használt dobozokat, címkéket is találtak. Ezeket a flakongyártó gépsorral együtt lefoglalták.

A két férfit áru hamis megjelölésével gyanúsítják; előzetes letartóztatásukat elrendelte a bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.