Leállt a húsipar Gyöngyösön

A Gyöngyösi Húsipari (GyH) Kft. ügyvezető igazgatója szerdán nem erősítette meg, de nem is cáfolta azokat a híreket, hogy 40 munkavállaló elbocsátását tervezik, miután leállt a termelés az üzemben.

A heol.hu Heves megyei hírportál kedden közölte, hogy leállt a termelés a Gyöngyösi Húsipari Kft.-nél és a cég valamennyi dolgozóját elküldi. Nagy Adorján, a Gyöngyösi Húsipari (GyH) Kft. ügyvezető igazgatója kommünikéjében azt közölte: "technológiai fejlesztést, reorganizációt és felújítást határoztak el, nem pedig az üzem végleges bezárását".

A közlemény szerint a tavalyi újraindítás óta folyamatosan az üzem megújítására, illetve a dolgozók munkájának biztosítására törekedtek. E törekvésüket a gazdasági válság sem változtatta meg döntően, ám másokhoz hasonlóan a GyH sem tudja kivonni magát a hatásai alól. "A Gyöngyösi Húsüzem abban a szerencsés helyzetben van, hogy az általánosan bonyolultnak mondható környezeti feltételek közepette is rendelkezik az elengedhetetlen banki támogatással és háttérrel, amely minden fejlesztéshez, előrelépéshez feltétel és biztosíték" - tartalmazza a nyilatkozat.

A reorganizáció pozitív hatásai nem láthatóak azonnal, ám "bizonyos vonatkozásai" - például a koordinált létszámcsökkentés - viszont azonnali és látványos, negatív képet tükröznek - tette hozzá az ügyvezető igazgató. Végül a cég, a kommünikében mindenkit biztosít arról, hogy mindent megtesznek a reorganizáció sikeréért.

A vágóhíd dolgozói arról tájékoztatták a honlapot, hogy szinte semmi nem valósult meg azokból a fejlesztő beruházásokból, amiket a cég a fél évvel ezelőtti indulásakor ígért. A heol értesülése szerint a vágóhídon már csaknem egy hónapja állnak a gépsorok, az emberek nem dolgoznak, mert az üzemeltető közüzemi tartozása miatt a vágóhíd húsmarhák feldolgozásával foglalkozó részlegén kikapcsolták a gázszolgáltatást. Informátoruktól úgy tudják, hogy valamennyi alkalmazottnak felmondanak, de felajánlották nekik azt a lehetőséget, hogy jelentkezzenek egy veszprémi kft.-nél, ahol külföldi munkát tudnak biztosítani nekik. Az elküldött munkásokkal szerdán íratják alá a felmondási szerződéseket.

A Gyöngyösi Húsipari Kft. saját weboldala szerint a cég 2008-ban alakult, a L.A.C. Holding cégcsoport tagjaként. A magyar tulajdonú társaság, a megvásárolt üzem az iparszerű vágóhídi tevékenység és marhahús feldolgozás több mint fél évszázados hagyományát folytatja Gyöngyösön - tudatják. A műszakonként 120 marha vágására és feldolgozására alkalmas üzem 2,4 hektár alapterületen működik. A vágó, csontozó és daraboló üzemrész mellett 1000 tonnás tárolókapacitású hűtőházzal is rendelkezik. A társaság hivatalos weboldalán megadott telefonszámán az MTI hívására sem jelentkezett senki, a L.A.C. Holding csupán a kommünikében foglaltakat közölte.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.