Leáll a MÁV a Mercedes miatt

Tíz napra leáll a vasút Kecskemét és Kiskunfélegyháza között: a Mercedes-Benz új gyárához vezető vasúti vágány építése miatt teljes lesz a káosz. Az utasokat vonatpótló buszok szállítják, egyes vonatok új útvonalon közlekednek, mások el sem indulnak.

Az augusztusig tartó vágányépítés április közepére újabb fázisához érkezik, ekkor építi ki a MÁVGÉP Kft. a szükséges vágánykapcsolódásokat, váltókat, felsővezeték-hálózatokat és biztosítóberendezéseket - tájékoztatta lapunkat a MÁV. A társaság közlése szerint a fejlesztési munkálatok hamarosan induló szakaszát a vonatforgalom korlátozása nélkül nem lehetne kivitelezni, ezért április 12 és 21 között szünetel a vonatforgalom Kecskemét és Kiskunfélegyháza között.

Erről alig egy hónappal ezelőtt, a Mercedes-Benz gyárához vezető 906,07 méter hosszú összekötő vágány építésének első, szimbolikus lépésének szánt munkaindító ünnepségen még nem volt szó. Csupán arról, hogy a fejlesztés révén kiépülő vaspálya biztosít majd kapcsolatot a Cegléd-Szeged vasútvonal és a kecskeméti Mercedes-gyár belső vasúthálózata között. A fejlesztés az alkatrészek és a kész autók környezetbarát szállítását teszi lehetővé. Vasúton érkezik majd az alkatrész a Mercedes gyárba, és az autók jelentős része is gördülő országúton hagyja el a telepet.

A nagyobb kényelmetlenségek elkerülése érdekében a MÁV vonatpótló autóbuszok forgalomba állítását ígéri utasainak - ezek szállítják majd az utasokat Kecskemét és Kiskunfélegyháza között. Ezzel azonban nincs vége: a vasúttársaság több helyen is változtat menetrendjén. A beavatkozások érintik a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon és a csatlakozó vonalakon utazókat.

A MÁV már be is jelentette: április 12-én nyolc órától, április 21-én öt óra harmincig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon. Az utasokat tíz napon keresztül, Kecskemét és Kiskunfélegyháza vasútállomásai között szállító pótló buszokat a vonatokra megváltott érvényes menetjegyekkel, bérletekkel és arcképes igazolványokkal vehetik igénybe az utazók.

A Budapest-Nyugati pályaudvar és Szeged között közlekedő vonatok menetrendje csak Kecskemét-Szeged-Kecskemét útvonalon változik, egyes vonatok a megszokottnál korábban indulnak. A Kecskemét és Baja állomások között közlekedő szerelvények menetrendje pedig csak a Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Kecskemét útvonalon változik.

A kecskeméti csatlakozó vonalakon is módosul a vonatközlekedés. A Kecskemét-Lajosmizse vonalon, Kecskemét és Kecskemét alsó között pótló buszok szállítják az utasokat. A Budapest és Lajosmizse közötti szakaszon viszont nem módosul a menetrend. A Kecskemét-Lakitelek-Szolnok vonalon, Kecskemét és Alsóúrrét között vonatpótló autóbuszokra szállítják át az utasokat. Április 12 és 20 között a Kiskunfélegyházáról menetrend szerint 19 óra 35-kor Hódmezővásárhelyre induló vonat csak Szentesig közlekedik.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.