Le is bontanák a bezárt Tescókat

A 13 bezárt Tesco közel hatszáz alkalmazottjának többsége máshol állhat munkába, de az épületek egy részére az eldózerolás vár.

A bezárt 13 Tesco 570 alkalmazottjának nagy része - köztük 120 felső vezető - valószínűleg újra el fog helyezkedni - vélekedett a Világgazdaságnak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke.

A brit hátterű áruházlánc az érintetteknek új állást, végkielégítést, felmondást, illetve egyéb juttatásokat ajánl. A többség Sáling József szerint marad. Távozáson elsősorban a hosszabb munkaviszonnyal rendelkező közép- és felső vezetők gondolkozhatnak, mivel így több havi fizetésükhöz juthatnak hozzá. Szintén ekként dönthetnek, akiknek túl sokat kellene utazniuk új munkahelyükre.

A bezárt áruházakat viszont akár le is bonthatják - közölte a lappal a Tesco sajtóosztálya. Az épületek saját tulajdonukban állnak. Nyolc bérlőjükkel jelenleg is tárgyalnak. Esetükben az eladás és az újbóli bérbeadás is szóba kerülhet.

Sáling József nem látja jelét, hogy az összesen 57 ezer dolgozó megélhetését biztosító hét nagy hazai multinacionális kiskereskedelmi lánc további elbocsátásokat tervezne a vasárnapi zárva tartás miatt. Megfogalmazása szerint három cég – a Penny Market, a Tesco és a Spar – vezetője megesküdött a tárgyalások során, hogy nem lesznek újabb elbocsátások.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.