Lázasan keresi új vezérét a Microsoft

A HP botrányosan távozó vezérigazgatója, Mark Hurd az egyik lehetséges jelölt a Microsoft élén Steve Ballmer utódjaként - tudta meg a The Wall Street Journal.

Számos jelölt van a Microsoft vezérigazgatói posztjára, Steve Ballmer helyére, a cégen belül két jelölt van, valamint nyolc külsős is érdeklődik a pozíció iránt - írja a The Wall Street Journalra hivatkozva a portfolio.hu. A lehetséges jelöltek között van a Ford vezérigazgatója, Alan Mulally, valamint az Oracle jelenlegi elnöke, Mark Hurd, aki 3 éve botrányok közepette távozott a HP vezérigazgatói székéből. A Nokia vezérigazgatóját szintén lehetséges jelöltként emlegetik, Stephen Elopot, aki annak idején a Microsofttól került a finn mobilgyártóhoz és aki a felvásárlást követően visszatér az amerikai szoftvergyártó kötelékébe.

Néhány jelölttel már a múlt héten találkozott a társaság. A fő kérdés, hogy a következő vezető egy olyan személy legyen, aki jártas a technológia szektorban és az innovációban, vagy olyan, akinek a nagy szervezetek irányításában van tapasztalata. A döntés megpecsételheti a Microsoft jövőjét, hogy az innovatív, az Apple-lel és a Google-lel versengő termékek fejlesztésére fókuszál, vagy inkább az lesz a cél, hogy hatékonyabbá tegye a vállalatot.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.