Lázár megküzdene Csányival

Áll a bíróság elé Lázár János, ha Csányi Sándor beperli, bár most már finomított az eredeti véleményén. Szerinte most a devizahitel az uzsora, és nem a bankvezér uzsorás.

Állok bármelyik bíróság elé. Természetesen készen állok arra, hogy a mentelmi jogomról lemondjak, és a bíróság figyelmét is felhívjam arra, hogy a devizahitelezés egyszerűen uzsora, az adósok tönkretétele – nyilatkozta az Indexnek Lázár János annak kapcsán, hogy - mint arról a Népszabadság beszámolt, Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beperli és fel is jelenti őt.

Lázár János hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség átalakításáról szóló sajtótájékoztatón mondta azt, hogy Csányi "az ország első számú uzsorása", aki "páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival". 

Az eredeti mondat alkalmas lehetne arra, hogy egy büntetőügyben elítéljék a miniszterelnökségi államtitkárt, hiszen amennyiben nem sikerül bizonyítania, hogy Csányi uzsorás, akkor becsületsértést követett el, ami egy évig terjedő börtönbűntetéssel is sújtható. Ahhoz azonban, hogy Lázár János bíróság elé álljon még a parlamenti többségnek is ki kell őt adnia, ebben az ügyben ugyanis nem mondhat le képviselői mentelmi jogáról, ezt mindenképpen a kétharmadnak fel kell függesztenie. 

Más kérdés, Lázár János nem mindig gondolta ennyire rossz üzletnek a devizahitelt. Hódmezővásárhely polgármestereként például jelentős szerepe volt abban, hogy a város óriási összegű devizaadósságot halmozott fel.

Lázár János
Lázár János a tegnapi sajtótájékoztatón
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.