Lázár János: a kormány megmenti a húsipari dolgozók munkahelyét

A kabinet és az érintett önkormányzatok megmentik a gazdasági nehézséggel küzdő gyulai, pápai és kaposvári húsipari cégnél dolgozók munkahelyét – közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn, miután tárgyalt a három város polgármesterével és országgyűlési képviselőjével.

A kormány mindhárom településen megadja a segítséget ahhoz, hogy a több száz munkahely - a beszállítókkal együtt több ezer ember megélhetése - garantálva legyen - mondta az államtitkár újságíróknak nyilatkozva. A kabinet szerdán tárgyal a kérdésről.

Szakmai körök lapunkhoz eljutott hírei szerint a működéshez a pápai és a kaposvári üzem esetében egy-egy milliárd forintos forrásigényre lenne szükség, míg a Gyulai Húskombinát esetében 700 millió forintos összegről szóltak a pletykák. Úgy tudjuk, a vállalatok ezeket az összeget nevezték meg, mint ami hathatós segítséget nyújthatna számukra. Ismereteink szerint ezekről az összegekről szó volt a hétfői tárgyalásokon, ám semmilyen döntés nem született még róluk. 

Szerdán az érintett cégvezetőkkel is tárgyal Lázár János, s aznap a hírek szerint a kormányülésen foglalkoznak az ágazat és a cégek helyzetével.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.