Lapzsemle: Jól jön a válság a magyar euróbevezetéshez

A kancelláriaminiszter szerint a pénzügyi-gazdasági válság hatására Magyarország sokkal előbb teljesítheti az eurózónához tartozás követelményeit, s így akár már 2011-2012 környékén csatlakozhat az euróövezethez - írta a szombati Népszava.


"Magyarország most megragadhat egy lehetőséget. Mégpedig azt, hogy előbb, mint bárki gondolta volna, teljesítse az ERM II, vagyis az eurózónához tartozás követelményeit. Ezt akár már 2009 második felében deklarálhatjuk, ami azt jelenti, hogy Magyarország akár már 2011-2012 környékén csatlakozhat az euróövezethez" - nyilatkozta a lapnak adott interjúban Kiss Péter.

Elmondta azt is, hogy a kormány javaslatokkal készül a jövő csütörtöki gazdasági csúcsra. Szólt arról is, hogy most három-négy évre kell kezdeményezéseket tenni, de ennél is távolabbra kell nézni. Azzal kell foglalkozni, hogy milyen új utakat és kihívásokat kínál a válság utáni új világ.

A nemzeti modernizáció ügyeiben, bizonyos nemzeti minimumok kialakításában a miniszter szükségesnek vélte a parlamenti pártok együttműködését.

Kiss Péter - a lap megfogalmazása szerint - közös fellépést igényelne a politikai radikalizmussal szemben is, csakhogy az most ismét bekerült a Fidesz szótárába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.