Magyarországra panaszkodik a Provident tulajdonosa

A nemzetközi divízió Magyarországtól eltekintve a várakozásoknak megfelelően teljesített - áll a Magyarországon gyorskölcsönökre szakosodott Provident Pénzügyi Zrt. tulajdonosa, az International Personal Finance (IPF) állásfoglalásában.

A cég szerint közép-európai érdekeltségei közül a lengyel, a cseh és a szlovák az év első két hónapjában gyengélkedett, de azóta jelentősen javult a törlesztések begyűjtése; ennek megfelelően csökkent azoknak a kölcsönöknek a száma, melyek után tartalékot kellett képezni. Az elemzés szerint "Magyarországot érintette a legjobban a világméretű recesszió. Sok ügyfelünknek okoz problémát a kölcsönök visszafizetése, a törlesztés nem érte el a várt szintet" - közölte a cég illetékese.

A vállalat nem számít a gazdasági feltételek javulására, ezért a törlesztőrészletek behajtására és a hitelek minőségének javítására helyezik a hangsúlyt. A társaság becslése szerint 2009-ben 20-30 millió fonttal maradnak el az eredmények a tervezettől Magyarországon.

Mint nemrégiben a The Times napilap is beszámolt, az IPF 250- 400 font közötti összegeket kölcsönöz. Az ügynökök hetente keresik fel az ügyfeleket, akik 100 font hitelért tipikusan 170 fontot fizetnek vissza hatvan részletben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.