Röviden

JP Morgan: fordulat kezdődött a világgazdaságban

A legfrissebb makrogazdasági számok arra utalnak, hogy a világgazdaság már "a szinkronizált fordulat korai szakaszában" járhat, és a második fél évtől kilábalás kezdődhet. Ázsiában valószínűleg meg is indult a növekedés, az euróövezetben azonban ez még várat magára. A JP Morgan által hétvégenként kiadott legfrissebb heti világgazdasági helyzetértékelés szerint jó esély van arra, hogy a világgazdaság már a jelenlegi negyedévben stabilizálódik. (MTI)

Megújítja adósvédelmi programját az OTP

Az OTP Bank meghosszabbítja és megújítja adósvédelmi programját - jelentette be Gresa István vezérigazgató-helyettes. A bank csatlakozni kíván a lakáshiteles ügyfelek megsegítésére kialakított állami kezességvállalási programhoz. A kormányrendeletben szereplő feltételeket teljesítő, a jogszabályban megadott időszakban munkanélkülivé vált ügyfelek havi 10000 forintos részlet vállalása mellett kétéves periódusra fizetési könnyítést kaphatnak. Az elmaradt részleteket 10 év alatt kell megfizetni az esedékes törlesztések mellett. (MTI)

Lélektani határ közelében kezdheti a hetet a forint

Május elsején is erősödni tudott a forint a devizapiacon, így a hetet az elemzők által lélektani-technikai határnak nevezett 285-ös szint közelében kezdheti az euróval szemben. Szakértők szerint tartósan akkor erősödhet a magyar valuta, ha sikerül áttörnie ezt a szintet. Az árfolyamra - mind a forintéra, mind az euróéra - ma hatással lesz az Európai Bizottság jelentése az EU gazdaságáról, amely még kedvezőtlenebb adatokról ad majd számot. (Munkatársunktól)

Lakásvásárlás: jó üzlet és alkudni is többet lehet

Alulértékeltnek tekinthető a magyar lakáspiac, ezért most biztos és jó befektetés a lakásvásárlás - állítja az Euro-Immo Expert Kft. Novák Zalán, az értékbecslő cég vezetője szerint az áralku a válság óta 10-20 százalékra emelkedett. Szerinte lakbérből évi 4-6 százalék hozam érhető el, ehhez társul a lakás piaci árának a növekedése, ami szintén évi 4-6 százalék. (MTI)

Feltételekkel veheti át az Opelt az olasz FIAT

A német kormány feltételeket szab a bajokkal küszködő Opel cég FIAT általi átvételéhez. Sergio Marchionne, a FIAT vezetője ma tárgyal Karl-Theodor zu Guttenberg német gazdasági miniszterrel és Frank-Walter Steinmeier külügyminiszterrel. A márka iránt érdeklődőknek hosszú távú stratégiát kell vázolniuk a gyárak tartós működtetéséről. Pénzügyi kalandba az adófizetők pénzéből nem bocsátkozunk - mondta a miniszter. A német állami részvétel lehetőségét elképzelhetetlennek tartja. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.