Kerülő utakon előz a Strabag

Kerülő utakon előz a Magyar Aszfalt Kft.: a Strabag cége a héten már a második elkerülő út építésére kapott megbízást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-től.

Csütörtökön a 67-es főút Kaposfüredet elkerülő szakaszának megvalósítására kiírt tendert nyerte meg a társaság, pénteken pedig a 86-os főút szelestei elkerülőjének építésére adott ajánlatával előzte be öt versenytársát.

A NIF közleménye szerint a Magyar Aszfalt 2,49 milliárd forintért építi meg a Mosonmagyaróvártól Szombathelyig vezető 86-os út új 3,8 kilométerét. A Szelestét elkerülő útszakasz kétszer két forgalmi sávos lesz. Beruházása magában foglalja egy felüljáró és egy híd építését is. Az autósok a tervek szerint 2010 negyedik negyedévében hajthatnak majd végig először a szelestei elkerülőn. Az új nyomvonalon a megengedett sebesség óránként 110 kilométer lesz.

A beruházás csupán az egyike a 86-os főúton Szombathely térségében, a Közlekedési Operatív Program keretében tervezett fejlesztéseknek. Az Útpénztár előfinanszírozásában megvalósuló útszakaszhoz kapcsolódik majd a Vát térségében már épülő elkerülő. A fejlesztési csomagot a 86-os Szombathelyt Váttal összekötő új szakaszának megépítése teszi majd teljessé. Ez utóbbi kivitelezőjének kiválasztására már folyamatban van a közbeszerzési eljárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.