Röviden

Medvegyev Ukrajna támogatását javasolja Európának

Már Dmitrij Medvegyev orosz elnök is figyelmeztetett: ha Ukrajna elmulasztja az esedékes fizetési időpontot, a Gazprom a továbbiakban már csak előrefizetés fejében szállítanak földgázt Ukrajnának. Azt javasolta, hogy Oroszország és az európai vásárlók közösen pénzzel segítsék Kijevet a szállítások biztonsága érdekében. Ukrajnának legközelebb március 7-én kell fizetnie mintegy 400 millió dollár. (MTI)

Hetvenmilliárd jut vállalati technológia fejlesztésére

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdasági Operatív Programjában és a Közép-Magyarország Operatív Programban 70 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre a vállalati technológia fejlesztésére - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. Azért lehetett a 2008-as 43-45 milliárd forint keretet így megnövelni, mert a gazdasági válságra való tekintettel a kormány előbbre hozta a források felhasználását, illetve más programokból jelentősebb összegeket csoportosított át gazdaságfejlesztésre. (MTI)

Újabb történelmi mélyponton a várakozások

Ötödik hónapja zuhan a GKI konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke. Februárban a mutató 3,2-es csökkenéssel mínusz 43 pontra esett, ami a legalacsonyabb érték az index 1996-os megszületése óta. A GKI Gazdaságkutató Zrt. - az EU támogatásával - készített felmérés szerint az üzleti várakozások romlása még gyorsult is januárhoz képest, a fogyasztóiaké viszont lassult. Februárban megállt az ipari bizalmi index csökkenése. Fordulatról azonban korai beszélni, mivel az elmúlt és a következő időszak termelésének, rendelésállományának megítélése kedvezőtlenebb lett, csak a saját termelésű készleteké lett kedvezőbb. A fogyasztói bizalmi indexe 2008 októbere óta folyamatosan esik, de ezen belül most februárban volt a legkisebb a romlás. Egyaránt enyhén pesszimistább lett a lakosság saját pénzügyi helyzetére, megtakarítási képességére és a munkanélküliségre vonatkozó várakozása. Az üzleti várakozásoktól eltérően erősödött az áremelkedéstől való félelem is. (Munkatársunktól)

Könnyít devizahitelesei gondjain a Raiffeisen Bank

A futamidő meghosszabbítását, valamint a részlet ideiglenes csökkentését ajánlja devizahiteles lakossági ügyfeleinek törlesztési nehézségek esetén a Raiffeisen Bank. A személyi kölcsönnel, illetve jelzáloghitellel rendelkezők a törlesztőrészlet jelentős (minimum 10 százalékos, illetve 5000 forintos) növekedése esetén meghosszabbíthatják a futamidőt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.