Röviden

Tabi üzemében is elbocsátásra készül a Flextronics

A visszaeső megrendeléseknek újabb áldozatai vannak a Flextronics Kft.-nél, a cég ezúttal tabi üzeméből küld el a következő hetekben 370 szerelősori és irodai alkalmazottat. Ezt és a korábbi, 400 fős zalaegerszegi létszámcsökkentést is a visszaeső megrendelésállománnyal indokolta a cég. A társaság pénzügyi igazgatója közölte: amennyire ma megítélhető, a saját alkalmazottak körében várhatóan nem lesz szükség újabb elbocsátásokra. (MTI)

Újabb mélyponton az USA fogyasztói bizalmi indexe

A Michigan Egyetem februári hóközi indexének tanúsága szerint februárban ismét gyengült az amerikai fogyasztók bizalma januárhoz képest. A fogyasztói bizalmi index februári hóközi értéke 56,2 pont lett a januári hóvégi 61,2 pont és a hóközi 61,9 pont után. Az elemzők 60,0 pontot vártak a februári hóközi értékre, így az eredmény sokkal rosszabb a szakértői számításoknál. Az egyéves inflációs várakozások most 1,6 százalékra csökkentek a januári 2,2 százalékról. (MTI)

Kínai kérők jelentkeztek a svéd autómárkákért

A legnagyobb önálló kínai autógyártó, a Chery Automobile több európai márka vásárlását tervezi, hogy európai gyártóbázishoz és értékesítési hálózathoz jusson. A jelöltek között van a General Motors tulajdonú Saab és a Fordhoz tartozó Volvo. Utóbbit korábban már meg akarta szerezni a Shanghai Automotive Industry. A General Motors és a Ford veszteségeinek csökkentését reméli a patinás svéd autómárkák értékesítésétől. (B. J.)

Már utazásra is kevesebbet költünk a válság miatt

Öt százalékkal csökkent a belföldi turisztikai ajánlatkérések száma januárban az előző év azonos időszakához képest - derül ki a C-Travel.hu internetes utazási portál felméréséból. A gazdasági válság már begyűrűzött az idegenforgalmi piacra is: 2008 utolsó negyedévében még nem csökkent az ajánlatkérések száma az előző év azonos időszakához képest, de 2009 januárja már azt mutatja, hogy a felhasználók kezdik visszafogni utazásra szánt költéseiket. (MTI)

Veszteségbe fordult az Air France-KLM légióriás

A legnagyobb európai légitársaság-csoport, a francia-holland Air France-KLM pénteken 505 millió eurós veszteséget jelentett adózás után, az üzleti éve decemberrel zárult harmadik negyedéről. Egy évvel korábban 139 milliós adózott eredményt könyvelt el az európai légióriás. A cég a költségek felülvizsgálatát ígérte, további megtakarítások végett. Éves előrejelzést nem adtak, az előzőt már novemberben visszavonták. (MTI)

Ötven alá süllyedt az orosz milliárdosok száma

A válság intenzíven csökkenti az orosz milliárdosok számát. A Finans című orosz lap szerint a számuk 2007-ben még 101 volt, 2008-ban már csak 49. A tíz leggazdagabb orosznak 2008 elején még 221 milliárd dollárnyi vagyona volt, mostanság mindössze 75,9 milliárdnyi lehet. Oleg Deripaska, az "alumínium-király" vezeti a listát 40 milliárd dolláros vagyonnal, de a nyersanyagárak összeomlása miatt 30 milliárd dollárnyi adósság is van a vállán. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.