Röviden

Szerződést bontott a Mol és az Oman Oil

A Mol Nyrt. és az Oman Oil Company felbontotta az eszköz- és részvény-adásvételi szerződéseit, mert határidőig nem érkezett be az OOC által felkínált eszközök átadásához a harmadik felek jóváhagyása. Az Oman Oil Budapest Limited visszajuttatja a Mol Nyrt. részére a 2008. március 12-én átruházott 8774040 darab A sorozatú Mol-törzsrészvényt, amely a Mol alaptőkéje 8,7 százalékának felelt meg. 2008. december 19-én 7316294 darab részvényt vettek, amely a Mol-alaptőke 7 százalékának felel meg. A szerződésbontás nem befolyásolja a cég eredményét. (MTI)

Közös valutát vezetnének be a Perzsa-öbölben

Közös jegybank, majd 2010-től közös valuta létrehozásával akarják pénzügyeiket szorosabbra fűzni az Arab-(Perzsa-)öböl államai. Ennek első lépéseként jövőre valutatanácsot állítanak fel - közölte az Öböl Menti Országok Együttműködési Tanácsának főtitkára. A szervezet - amely Bahrein, Kuvait, Omán, Katar, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek politikai és gazdasági együttműködését szolgálja - még idén szeretne megállapodni a részletekről. (MTI)

Kisebb külkereskedelmi forgalom, egyensúlyban a mérleg

A külkereskedelmi forgalom volumene az exportban 7 százalékkal, az importban 6 százalékkal volt kevesebb 2008 októberében, mint egy évvel korábban, a kivitel 6,35 milliárd, a behozatal 6,43 milliárd eurót tett ki októberben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A január-októberi időszakban a külkereskedelmi mérleg gyakorlatilag egyensúlyba került. (MTI)

Háromnegyed százalékkal csökkent a lengyel alapkamat

Háromnegyed százalékponttal csökkentette alapkamatát kedden a lengyel központi bank, így az új irányadó kamat 5,00 százalék lett. A mérséklés nagyobb a várakozásoknál, az elemzők csak fél százalékpontos kamatvágást vártak. (MTI)

Macedón 3G-jogosultságot szerzett a Magyar Telekom

A Magyar Telekom Nyrt. macedón leányvállalata, a T-Mobile Makedonija december 17-én tíz évre szóló 3G frekvenciahasználati jogot kapott a Makedón Elektronikai Kommunikációs Hatóság Hivatalától - adta hírül a Magyar Telekom. Az egyszeri licencdíj 10 millió euró, amelyet 2008 decemberében kifizettek. (V. G. G.)

Kaotikus állapotok Róma fő repterén

Kaotikus a helyzet a római Fiumicino repülőtéren az Alitalia poggyászkezelő személyzetének hétfői vadsztrájkja nyomán: kedden is több járatot kellett törölni, sokan éjszakáztak a terminálban. A római utasok indulás előtt feltétlenül érdeklődjenek légitársaságuknál. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.