Röviden

Arab befektetők luxusszállodát építenének Veszprémben

Egy arab befektetőcsoport 300 ágyas luxusszálloda és élményfürdő építését tervezi Veszprémben - jelentette be Debreczenyi János polgármester. Se a beruházás konkrét helye, se az értéke nem ismert, egyelőre a felkínált helyszínekkel ismerkednek a Szaúd-Arábiából és Dubaiból érkezett üzletemberek. (MTI)

Pénzügyi szükségállapotot hirdetett Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó "pénzügyi szükségállapotot" hirdetett és rendkívüli ülésre hívta össze a törvényhozást. A 38 millió lakosú amerikai szövetségi állam 11,2 milliárd dolláros költségvetési hiánya határozott intézkedések hiányában a következő 19 hónap alatt 28 milliárdra duzzadhat. A republikánus kormányzó és demokrata képviselők adóemelést és kiadáscsökkentést javasolnak, de a republikánus törvényhozók ellenállnak az adóemelésnek. (MTI)

Robert Fico kordában tartja a szlovák lakossági gázárakat

Szlovákiában jövőre sem emelkedik a lakossági földgáz ára, miután a szabályozó hatóság - Robert Fico kormányfő akaratát tiszteletben tartva - elutasította a német E.ON Ruhrgas és a francia GDF Suez tulajdonában lévő SPP erre vonatkozó ajánlatát. A lakossági gázár 2006 novembere óta gyakorlatilag változatlan. (MTI)

Történelmi mélyponton az autóértékesítés Németországban

Németországban novemberben 18 százalékkal kevesebb, 233 800 új autót helyeztek forgalomba, mint az előző hónapban. Az idei értékesítés valószínűleg a legroszszabb lesz a német egyesítés éve, 1990 óta. Az év első tizenegy hónapjában 1,5 százalékkal 2,86 millióra csökkent a rendszámot kapott új autók száma. (MTI)

Csődöt jelentett az Inku lakberendezési áruházlánc

Egy osztrák tartományi bíróságon hivatalosan megindították az Inku lakberendezési áruházlánc elleni csődeljárást. A Magyarországon egy budapesti üzletet működtető cég tartozásait 11,6 millió euróra becsülik. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.