Röviden

Beszáll az Erste-csoportba az osztrák állam

Az Erste Group Bank AG-ban 2,7 milliárd euró összegű alaptőke-emelést hajt végre az osztrák állam. A tőkejuttatásért Ausztria évi 8 százalék kamatot kap majd. Az Erste szerint a speciális tőkerészesedést 100 százalékos névértéken fizeti vissza a bank a következő öt évben. Az elsőbbségi részvények nem forognak a tőzsdén, nem kapcsolódik hozzájuk szavazati jog és nem átruházhatóak. (MTI)

Nem lesznek narancsos buszok Szolnokon

A szolnoki képviselő-testület tegnap a Jászkun Volán pályázatát támogatta, azaz immár csaknem biztos, hogy a város tömegközlekedését továbbra is ez a cég végzi majd. A nagy ellenlábasként megjelent, a magyar magánbefektetők kezében lévő, eddig fapados nemzetközi járatairól ismerté vált Orangeways így hoppon maradt. Szabó István, Szolnok alpolgármestere lapunknak elmondta, hogy alapvetően mindkét pályázat nagyszerű feltételeket ígért számukra. A képviselő-testület, azonban nem látta biztosítottnak az átállás zavartalanságát, ha az Orangeways lett volna a befutó, és ez volt a döntő. (Á. A.)

Mindent bele repülőjegyek az EU-ban

Az adókat és egyéb illetékeket ezentúl nem dughatják el a légitársaságok a hirdetések apró betűs részébe - ezt is tartalmazza a november elsején életbe lépő új uniós szabályozás, amely szándéka szerint növelni kívánja a versenyt a légi közlekedésben, miközben nagyobb betekintést enged a nemzeti hatóságoknak a társaságok pénzügyi helyzetébe, a hirtelen csődök elkerülése végett. A parlamenti jóváhagyással megszületett szabályozás értelmében mától az adókkal és más tételekkel terhelt árat kell feltüntetni a hirdetésekben és a honlapokon, nem csupán a repülés alapköltségét, ahogy azt mindeddig előszeretettel tették a légi cégek. Tilos az is, hogy a különböző országokban eltérő árat jegyezzenek ugyanarra az útvonalra és járatra. (B. M.)

Rossz az üzleti hangulat az eurózónában

Több mint húsz éve nem romlott ilyen mértékben az üzleti hangulat mutatója az eurózóna országaiban, mint az idén szeptemberről októberre: értéke 7,1 pontot zuhant 80,4-re. Recessziós állapotot tükröznek a mutatóban figyelembe vett tényezők, amelyek mind csökkentek: az ipari hangulat mínusz 18 pont, a fogyasztói hangulat mínusz 23 pont, az építőipari tevékenységé mínusz 20 pont. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.