Csődbe ment az izlandi fapados

Minden járatát törölte a csődöt jelentett Sterling fapados légitársaság, amely Budapestről hetente háromszor járt Koppenhágába. Akiknek Sterling-jegyük volt, már ne menjenek ki a reptérre, a jegyek árát pedig nem adják vissza - olvasható a cég honlapján. A dániai bázisról üzemelő, de izlandi hátterű fapados a hitelválság újabb európai áldozata az XL Airways és a Zoom után.

Összeomlott és lényegében lehúzta a rolót a Sterling fapados légitársaság, amely szerdától az összes járatot törölte. A Sterling hetente háromszor közlekedtetett járatot Budapest és Koppenhága, illetve Stockholm között, de szerdán nem volt tervezett járata. Akiknek jegyük van valamelyik Sterling-gépre, azzal már biztosan nem tudnak elutazni, így érdemes mielőbb gondoskodniuk az útjukról.

A cégvezetés a finanszírozási válsággal és az olajárrobbanással indokolta a csődöt, noha valószínűsíthető, hogy e körülmények nélkül is pengeélen táncolt a vállalat gazdálkodása. A hitelválság és a kerozinárak emelkedése csak a kegyelemdöfést adta meg a cégnek, amelynek a végét alighanem siettette, hogy Izlandon gyakorlatilag leállt a hitelezés, márpedig a cég az izlandi Northern Travel Holding tulajdonában áll.

A légitársaság nem vállalja a felelősséget a járatok törlése miatt felmerülő hotel- és autóbérlési, valamint egyéb utazási költségekért, s az utasra bízza azt is, hogy hazarepüljön, ha a járatok törlése miatt külföldön ragadt volna. A BBC jelentése szerint a londoni Gatwick reptéren 500-700 utast hagytak ott. A Budapest Airport szerint a dán fővárost pillanatnyilag Hamburgon, Malmőn vagy Göteborgon keresztül lehet elérni Ferihegyről. A repülőtér vezetése felvette a kapcsolatot a Koppenhágába járatot üzemeltető Malévvel, illetve más cégekkel. A Stockholmba tartókat ma és vasárnap viszi el a Nordic Airways gépe.

Utas a Sterling koppenhágai irodája előtt
Utas a Sterling koppenhágai irodája előtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.