Szegeden Napfényfürdő épül óriáscsúszdával

A jövő év végére mintegy nyolcmilliárd forintos beruházással elkészül a Napfényfürdő Szeged, a csongrádi megyeszékhely háromezer fő befogadására alkalmas, 4400 négyzetméteres vízfelületű új wellness-, élmény- és gyó-gyászati komplexuma - közölte Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója a beruházás tegnapi alapkőletételén. A beruházás szomszédságában évtizedek óta szállodát üzemeltet a Hunguest.

A beruházás teljes költségéből hárommilliárd forint uniós támogatás és ugyanekkora összeg a Magyar Fejlesztési Bank hitele, amelyre készfizető kezességet vállalt a Hunguest Hotels, amely a leggazdagabb magyar üzletemberek között számon tartott Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozik. Az önkormányzat egymilliárd forint értékben apportált telket a beruházásra létrehozott projektcégbe, a Ligetfürdő Kft.-be, a szállodatársaság pedig hasonló nagyságban emel tőkét, illetve nyújt tagi kölcsönt a vállalkozásnak.

A tervek szerint 2009 karácsonyára elkészülő fürdőben csúszdapark épül Európa legmagasabb, 27 méteres, fedett vízi csúszdájával.

A fejlesztési területen álló korábbi fürdőépület elbontására és a szerkezeti munkák elvégzésére kiírt nemzetközi tendert a Szeviép Zrt. és a Ferroép Zrt. konzorciuma nyerte el. A további munkálatokat, amelyek a beruházás közel felét teszik ki, a jövő év elején pályáztatják meg.

Ujhelyi István parlamenti képviselő, Botka László szegedi polgármester és Hülvely István az alapkőletételen
Ujhelyi István parlamenti képviselő, Botka László szegedi polgármester és Hülvely István az alapkőletételen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.