A termelők kezébe került a Pannon Baromfi

Magyar baromfitermelők vásárolták meg a felszámolás alatt lévő Pannon Baromfi Kft. győri feldolgozóját.

Az ország legnagyobb csirkevágóhídjának számító üzem többségi tulajdonát 2005-ben értékesítette a Bábolna Zrt. a Bábolna Baromfitenyésztő Farm Kft.-nek. Két évvel később viszont akadozni kezdett, majd le is állt a termelés a 700 embert foglalkoztató, csődhelyzetbe került részlegnél, ami ellen tavaly augusztusban felszámolási eljárás indult. A felszámolóbiztos csökkentett létszámmal ugyan, de beindította a termelést, majd kétszeri sikertelen kísérlet után most, a reméltnél alacsonyabb áron, de túladott a feldolgozón.

A győri baromfiüzemben tegnap munkásgyűlésen jelentették be, hogy szeptember elsejével a magyar baromfitermelők által idén alapított Pannon Szárnyas Kft. tulajdonába került a Pannon Baromfi eszköz- és ingatlanállománya, és bár a cég nem jogutódja az elődnek, annak 350 fős dolgozói állományát jogfolytonossággal átveszi. Az új tulajdonosok egyike a térség csirkehizlalóit tömörítő Pannon Broiler Szövetkezet, továbbá három magánszemély, köztük Szép Imre, az üzemet 2002-ig vezető, majd a felszámolás alatt megbízott vezetőként azt újra indító szakember.

Szép Imre az új tulajdonos társaság ügyvezetőjeként elmondta, az elmúlt egy évben sikerült visszaszerezni a győri feldolgozó régi piacait. Az üzem heti 160-180 ezer csirke vágásával 70 százalékos kapacitással működik, és néhány hónapon belül 90 százalékosra szeretnék felfuttatni a teljesítményt. A társaság továbbra is alapvetően friss csirkét értékesít többféle kiszerelésben hazai áruházláncoknak, valamint filézett csirkemellet szállít az exportpiacra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.