Lanyhult a kiskereskedelem

Márciusban tavaly márciushoz, a tavalyi első negyedévhez illetve ez év februárjához képest is lanyhult a kiskereskedelmi forgalom - közli a KSH. Idén már nem ez az első ilyen hónap.

A kiskereskedelmi forgalom volumene - a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - márciusban 3,6 százalékkal, az első negyedévben 3,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint a kiskereskedelmi eladások volumene 0,6 százalékkal maradt el az előző havitól.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben az első negyedévben 1519 milliárd forint értékű árut forgalmaztak, ebből márciusban 561 milliárd forint értékű forgalom realizálódott.

A kiskereskedelmi forgalom volumene - a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - az idén februárban 3,2 százalékkal, az év első két hónapjában 3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.