Lakosságra céloz az ÁKK

Újabb 10 milliárd forint összértékben ajánlott fel értékesítésre a lakosságnak szánt féléves kincstárjegyekből az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

A pénteken közzétett nyilvános ajánlattétel szerint a május 7. és 11. között jegyezhető papírok kamata évi fix 7,5 százalék, lejáratuk 2012. november 14.

Az új, féléves kincstárjegy elnevezésű állampapírból első ízben a héten kedden ajánlott fel értékesítésre az ÁKK, ugyancsak 10 milliárd forintnyit, a mostanival megegyező kamattal, az első sorozatot a jövő héten, május 2-4. között lehet jegyezni.

A tervek szerint hetente lesz kibocsátás. Az új értékpapír a lakossági állampapír-állomány növelését célozza. Ezt a célt szolgálja a rövid futamidő is, a természetes személyek számára kínált állampapírok legrövidebb futamideje egy év volt mostanáig.

A féléves kincstárjegy mellett egyéves futamidejű kamatozó kincstárjegyeket is felajánlott a kincstár pénteken, 1,4 milliárd forint össznévértékben. A papírok lejárata 2013. május 15., kamatozásuk évi fix 8 százalék. Ezeket szintén jegyezhetik magánszemélyek május 7. és 11. között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.