Lakossági alapdíjat csökkent a Főtáv

Július 1-jétől 10 százalékkal csökkenti lakossági alapdíját a Főtáv. Ez mintegy 4-5 százalékkal mérsékli a számlát; egy átlaglakás így idén több mint 3500 forintot takarít meg.

Versenyképességének fokozása, valamint a fogyasztói terhek csökkentése érdekében a Főtáv 2012. július 1-jétől 10 százalékos alapdíjkedvezményt biztosít a lakossági célú távhőszolgáltatási alapdíjból – közölte a Főtáv.

A fővárosban a lakossági távhőfelhasználók döntő többsége a távhőszolgáltatási alapdíjat a tulajdonában álló lakás légtérfogata szerint fizeti. A fővárosban az átlagos méretű (52 négyzetméter alapterületű, 135 légköbméteres), fűtéssel és használati melegvíz-szolgáltatással ellátott lakás havi bruttó alapdíja 5927 forint. Júliustól tehát egy átlag lakás havi alapdíja 593 forinttal csökken. Így 2012-ben a megtakarítás lakásonként átlag 3558 forint.

Lapunk számításai szerint a Főtáv által bejelentett alapdíjváltoztatás mintegy 4-5 százalékos csökkenésként jelenik meg a számla egészében, melynek valamivel több mint a felét a – változatlan szinten maradó – hődíj teszi ki.

Az első mérsékelt alapdíjú számlát a június végén kézbesített, a júliusi alapdíjat tartalmazó számlán érvényesíti a szolgáltató – írják.

A csökkentést a működési költségeken elért megtakarítások teszik lehetővé, amit a Főtáv a stratégiájának megfelelően át kíván adni a fogyasztóinak.

Azon ügyfelei számára, akik minden számlájukat befizették, a Főtáv további egyszeri alapdíj-jóváírást tervez. Ennek feltételeiről a társaság június 15-e után ad tájékoztatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.