Lakásétterem másképp

Nem műtárgyak, hanem programok kerülnek kalapács alá minden év novemberében a Civil Liciten. A rendhagyó árverésen a vállalati szféra képviselői nonprofit szervezetek szolgáltatásait nyerhetik el, csupa olyat, amelynek révén erősödhet a vállalaton belüli és azon kívüli tolerancia. A Telenor harmadszor licitált, most egy rendhagyó vacsorára „fizette be” munkatársait.

A programot a Salva Vita Alapítvány bocsátotta árverésre Ízek, versek, találkozások – Lakásétterem Másképp címmel, nem mindennapi élményt kínálva. Az esten, amely valójában egy ún. esélyegyenlőségi, érzékenyítő program, hátrányos helyzetű és fogyatékos emberek látják vendégül a távközlési cég tizenkét munkatársát saját készítésű, irodalmi fűszerezésű vacsorával, vagyis finom ételekkel, kellemes zenével és rövid irodalmi betétekkel. A programon, ahol jelen van az alapítvány néhány tagja is, bőséges lehetőség nyílik az ismerkedésre, így aztán a résztvevők az átlagosnál alaposabb képet kaphatnak a megváltozott képességűek világáról.

A legutóbbi liciten egyes tételekért nagy csaták folytak
A legutóbbi liciten egyes tételekért nagy csaták folytak
Civil Licit

Az együtt töltött időben a közös, a vacsoravendégek részéről is aktív közreműködést igénylő élmények kapcsán a vállalat munkatársai személyes tapasztalatokat szerezhetnek a fogyatékkal élők mindennapjairól, az előttük álló kihívásokról, és reálisabb képet alkothatnak a lehetőségeikről is. A program hozzájárul ahhoz, hogy oldódjon az ismerethiányból adódó bizonytalanság, s a vállalat munkatársai elfogadóbbá váljanak. Csökkenjenek, ha vannak, az előítéleteik, s ennek eredményeként munkájuk során megértőbben forduljanak a megváltozott képességű ügyfeleikhez, illetve velük együtt dolgozó kollégáikhoz.

Mivel a Civil Licit kiváló fórum arra, hogy a vállalatok újszerű és kölcsönösen hasznos kezdeményezésekkel bővítsék társadalmi felelősségvállalási tevékenységüket, a Telenor Magyarország Zrt. 2014 novemberében már harmadik alkalommal vett részt azon. Egy évvel korábban a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület Zöldkommandó szolgáltatását vásárolta meg, azt megelőzően pedig a Motiváció Alapítvány érzékenyítő tréningjére esett a választása.

Többszörös áron

A 2014-es Civil Licit a hetedik és egyben az eddigi legeredményesebb árverés volt, azon tizenkét civil szervezet szolgáltatásai indultak. Valamennyi elkelt, összesen hárommillió forint értékben, az élénk érdeklődés eredményeként több tételt is a kikiáltási ár többszöröséért ütöttek le. A Salva Vita Alapítvány 120 ezer forintért hirdette meg rendhagyó lakáséttermi programját, amely végül 280 ezer forintért talált gazdára a Telenor jóvoltából. A 2014-es Civil Licit támogatója az Erste Alapítvány, szakmai támogatója a Miniszterelnökség volt.

Az árverés mind a multinacionális, mind a kis- és középvállalkozások számára remek lehetőséget jelent, mert a környezetvédelmi, munkahelyi esélyegyenlőségi, egészségmegőrző, hátrányos helyzetűek támogatására irányuló és más, fenntarthatósághoz kapcsolódó programok között biztosan találnak olyat, amelyik jól beilleszthető a társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseik közé, és így mindkét fél számára előnyös együttműködés veheti kezdetét.

(A cikk a Népszabadság Jótett című, támogatott mellékletében jelent meg.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.