Lakásárverések önként jelentkezőkkel

Önként kínálták fel árverésre, azaz online aukcióra azokat az ingatlanokat, amelyekre ma déltől lehet licitálni. Ötmillió forintról induló pesti garzonlakás, és leányfalui luxusvilla 760 milliós piaci érték helyett 315 milliós induló áron egyaránt szerepel a kínálatban.

 A Duna House által elindított lakásvásárlási lehetőség csak a magyar piacon számít újszerűnek, Nyugat-Európában és az USA-ban igen elterjedt értékesítési forma. A bankok és a Végrehajtói Kamara által árverésre vitt ingatlanokkal ellentétben a szabadpiaci szolgáltatásnak minősülő online aukció eladónak és vevőnek is egy új lehetőség, ahol minden előfordulhat, vagyis a piaci ár alatt és fölött is elkelhetnek az ingatlanok, kereslettől függően.

Mint a Duna House illetékese fogalmazott: az eladók között van, aki hajlandó olcsóbban kínálni az ingatlant, mert már régóta próbálja értékesíteni és az eladás sürgőssé vált, de vannak olyan tulajdonosok is, akik nagyon keresett ingatlannal rendelkeznek és bíznak benne, hogy az aukciós folyamat során a maximális árat fogják tudni kínálni nekik.

A ma élesedő honlapon első körben budapesti, szombathelyi és tatabányai ingatlanokat lehet találni, de hamarosan új aukciók indulnak országszerte, vagyis a kínálat folyamatosan bővül – ígérik a szervezők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.