Lábon adott el 121 autót a visszatérő AAA-csoport

Az első három hónapban az AAA Auto Csoport összesen 14649 használt autót értékesített, ami 17,4 százalékkal haladja meg a 2013 azonos időszakában értékesített autók számát. A leggyorsabb, 22 százalékos növekedést az orosz piacon érte el a vállalat, de Csehországban is nagyon magas volt az árbevétel.

A 14649 autó közül 10058 Csehországban (ez 17, 5 százalékos növekedés év/év alapon), 3875 Szlovákiában (13 százalék) és 595 Oroszországban (22,2 százalék) talált gazdára. Ily módon a vállalat valamennyi piacán növekedést ért el.

 „Nagy örömünkre szolgált, hogy Magyarországon eladtuk az első 121 autót, és ez még az értékesítés hivatalos beindítása előtt megtörtént. Tömegével jönnek a vásárolni akaró emberek, az érdeklődés meghaladja várakozásainkat. Ez példátlan - mondta Karolína Topolová, az AAA Auto vezérigazgatója. A használt autók márciusi értékesítésének éves szintű emelkedése Oroszországban volt a legmagasabb, ahol 27,6 százalékot is elért a növekedés üteme.

„A kulcspiacnak számító Csehországban nyújtott teljesítményünk az első negyedév egészében nagyszerűen alakult, s ezzel folytatódott az a trend, hogy elérjük legjobb teljesítményünket a gazdasági világválság óta” - tette hozzá Topolová.

A magasabb értékesítési teljesítmény ismeretében a vállalat enyhén módosította éves értékesítési célkitűzését. „Az eredetileg tervezett 62 ezer  járművet megcélzó összértékesítés a jelenlegi becsléseink szerint kismértékben meghaladhatja ezt a számot”- fogalmazott Topolová. A vezérigazgató szerint a siker azon a hosszú távú stratégián alapul, hogy vállalat csak a legjobb, 1-2 tulajdonos által használt, 5 évnél fiatalabb, manipulálatlan kilométerórás, szervizkönyves és törésmentes autókat vásárolja fel és adja el.

A csoport februárban tért vissza a magyar piacra, és a hivatalos értékesítés a fóti telephelyen a tervek szerint májusban indul be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.