Elküldték Ferihegyről a szakszervezeti vezetőt

Törvénytelenül mondott fel a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) alelnökének a reptér üzemeltetője – állítja az érdekképviselet. A Budapest Airport szerint jogszerűen rúgták ki Molnár Zoltánt.

A szakszervezet közleménye szerint a Budapest Airport (BA) Zrt. augusztus 22-i hatállyal elbocsátotta a LESZ alelnökét. A társaság azt kifogásolta, hogy Molnár Zoltán ebédidejében az újonnan felvett munkatársakkal ismertette a cégnél tapasztalható problémákat, az indoklás szerint a vállalat jó hírnevét rontva ezzel - írja az érdekképviselet. A NOL információi szerint a vállalat jó hírnevének rontása konkrétumokban is tetten érhető volt, ugyanis több új munkatárs a szakszervezeti tájékoztatást követően mégis úgy döntött, hogy nem kíván a reptéren dolgozni. 

A szakszervezet a felmondás valódi okának azt tartja, hogy Molnár Zoltán "számtalan megrövidített, jogellenesen zaklatott, vagy épp lapátra tett kollégának segített az elmúlt években". A BA azt közölte: teljes mértékben törvényesen, az érvényes jogszabályoknak megfelelően mondták fel Molnár Zoltán munkaviszonyát, mert cég jó hírnevét kérdőjelezte meg és megsértette a Munka törvénykönyvét is. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.