Kupa Mihály: higgadtabb lett a gazdaságpolitikánk

Magyarország tartaléka az idegenforgalomban lehet, azonban továbbra is fontos lenne a beruházások és a hitelezés élénkítése. Utóbbi higgadtabb gazdaságpolitika mellett történhet meg, ami a minisztercserével beigazolódni látszik – mondta a volt pénzügyminiszter a Klubrádiónak.

A leggyorsabb növekedést értük el a negyedévre vetített GDP-adat alapján a régióban. Éves összesítésben azonban -0,3 százalék ez az adat az ipar gyenge teljesítménye miatt – mondta el a Klubrádiónak Kupa Mihály, aki arra számít, hogy egy lassú növekedési pályára léphet az ország.

A volt pénzügyminiszter szerint az egész unió recesszióban van, azonban Magyarországnak lehet még egy tartaléka az idegenforgalom képében, ami az elemzők szerint már most, az első negyedévben bővült. Továbbra is fontos lenne azonban a beruházások és a hitelezés élénkítése – tette hozzá Kupa Mihály. Ezek pedig akkor tudnak beindulni, ha a magyar gazdaságpolitika higgadtabbá válik, ez pedig a minisztercserét követően - úgy tűnik - beigazolódni látszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.