Kuncze Gábor titokzatos állásáról cikkezik a Heti Válasz

A Heti Válasz arról közölt összeállítást, hogy az OTP előszeretettel karolja fel a korábbi kormányzatok befolyásos tagjait. Most Kuncze Gáborról írták, hogy felügyelőbizottsági-tag a bolgár OTP-leányban. A jelenség persze nem új, régóta Csányi Sándor gyakorlata.

A Heti Válasz szerint Kuncze felügyelőbizottsági tagsága a bolgár OPT-leányban aligha lehet más, mint a politikusi tevékenysége utólagos honorálása. A lap ezt semmilyen ténnyel nem támasztotta alá, viszont szép gyűjtésben mutatta be, milyen más szakembereknek nyújt megélhetést a Csányi Sándor vezette birodalom. Azt nem különösebben részletezték, hogy az érintettek mit csinálnak a cégeknél, csak elvannak, netán érdemi munkát végeznek?

A kormánypárti hetilap állítása szerint Kuncze megélhetése részben abból származik, hogy 2011 óta felügyelőbizottsági tag az OTP bolgár leányvállalataként jegyzett DSK Bankban. Kuncze szerint a hír igaz, a többi következtetés hülyeség, igaz, a volt belügyminiszternek ezt nem a Heti Válasz cikkében volt módja nyilatkozni, hanem az Index megkeresésére kommentálta a cikket. Kuncze állása egyébként aligha lehetett titok, elvégre a bankok ilyen pozíciói nyilvánosak.

A Heti Válasz azt is felidézi, hogy Suchman Tamás szocialista politikus, volt MSZP-s miniszter felügyelőbizottsági tag a Merkantil Banknál és az OTP Életjáradék Zrt.-nél, mindkét helyen havi 300 ezret keres és egyéb juttatásokat is kap. Leírják, hogy Medgyessy Péter 2006-tól a Mol-csoporttól kap fizetést, mint a Mol Petrolkémia Zrt. fb-tagja. Kóka Jánosról megemlítik, hogy az általa vezetett Cellum-csoport részben az állami Eximbank tőkebefektetési alapjainak, részben az OTP tulajdonában van. A cikk elmulasztja felidézni, hogy a cég élenjár a mobil fizetési fejlesztésekben, s egy magyar innovációt értékesít szerte a világban.

A cikk nem tett említést arról, hogy a jelenlegi adminisztráció, netán a korábbi Orbán-kormányok befolyásos emberei találtak-e megélhetést a bankcsoportnál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.