Különös bűnügy magyar szállal az IMF-ben

Egy hazánkkal foglalkozó IMF szakértő megpróbálta megölni Ashoka Modyt, aki korábban az IMF Magyarországért felelős misszióvezetője volt.

"Magyar szál" is szerepel egy, a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) is érintő, igen szokatlan büntetőügyben: mind a körözés alatt álló gyanúsított, mind pedig az áldozat foglalkozott hazánk gazdasági programjával. Maryland állam rendőrsége egy dél-afrikai közgazdászt gyanúsít azzal, hogy az ősszel Ashoka Mody életére tört - az áldozat az IMF hazánkkal is foglalkozó illetékese, neve tehát ismerhető a magyar sajtóból.

Az azóta is lábadozó Modyt egy símaszkos elkövető állkapcson lőtte, amikor Washington melletti otthonába érve kiszállt az autójából. A rendőrség szerint a 36 éves Mohau Mercy Mathibe indítéka az lehetett, hogy Mody a pénzintézet európai főosztályának helyettes vezetőjeként nem támogatta a kétéves közgazdászgyakornoki programban dolgozó fiatalember véglegesítését. Mathibe Magyarország mellett Szlovéniával is foglalkozott a térségből, Mody pedig a hazánkért felelős misszióvezető is volt - mondta egy forrásunk a valutaalapnál.

Az IMF munkatársait már az alaphír is sokkolta, nem beszélve a mostani fejleményről, miszerint egy kollégájuk lehetett az elkövető. A dolgozókat Dominique Strauss-Kahn, az IMF első embere egy belső köremailben - amelyet egy forrás lapunknak is megküldött - a gyilkossági kísérlet másnapján személyesen nyugtatgatta.

 

Ashoka Mody
Ashoka Mody
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.