Kulcsszerepbe kerülhet a Balaton a válság miatt

Nőhet a Balaton szerepe a belföldi turizmusban a gazdasági válság és a gyenge forint miatt. A krízis nyomán világszerte előtérbe kerülnek a közelebbi, illetve a belföldi úti célok.

A gazdasági válság és a gyenge forint hatására idén nőhet a Balaton szerepe a magyar turizmusban - mondta Róna Iván, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója szerdán. - A gazdasági válság hatására világszinten a közelebbi, illetve a belföldi turisztikai célpontok kerülnek előtérbe. Ezt a tendenciát Magyarországon a gyenge forint erősíti - tette hozzá.

Róna Iván felhívta a figyelmet arra is: a gyenge nemzeti valuta élénkíti a beutazó turizmust. A nemzetközi marketingben a külföldieknek hangsúlyozzák az olcsó forint előnyeit.

Az MT vezérigazgatója reméli, hogy az üdülési csekk adómentes marad, hiszen nagyon sok múlik ezen a már bevett eszközön, melyből 2008-ban 41 milliárd forint értékben váltottak be. A csekk beváltását hat százalékos jutalék terheli, amelyből a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány időseknek, rászorultaknak biztosít üdülési lehetőséget.

Balázs Árpád, Siófok polgármestere osztotta Róna Iván véleményét a belföldi turizmus várható felfutásáról. A polgármester városa fejlesztéseiről szólva kiemelte egy több mint száz autót fogadni képes parkoló kialakítását, valamint azt, hogy idén május-júniusban újra megnyílhat a Siófok-Kiliti repülőtér, ahonnan az érdeklődők Balaton feletti sétarepüléseket tehetnek. Fejlesztették a nagystrand beléptető rendszerét, biztonsági feltételeit, és megújult a három éve növekvő vendégszámmal büszkélkedő Galerius élményfürdő is - mondta a polgármester.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.