Kulcsfontosságú napok a tőzsdén

A nemzetközi piacok nyugtathatják ma a magyar tőzsdét, de a mutatók bármikor zuhanásba válhatnak. A BUX 92 pontos, 0,64 százalékos emelkedéssel nyitott csütörtök reggel.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 92,08 pontos emelkedéssel, 14567,82 ponton nyitott csütörtökön. Ez 0,64 százalékos erősödés a szerdai záró értékéhez képest.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a szerdai hirtelen érkezett esés után a következő egy-két nap kulcsfontosságú lehet a piac további iránya szempontjából. Eldőlhet, hogy a régóta várt nagy visszaesés érkezett meg, vagy folytatódik az oldalazás. Az elemző kiemelte, hogy az OTP diktálhatja az irányt csütörtökön is, ahogy az előző napon is a bankpapír esése volt meghatározó a BUX gyengülésében. Hozzátette, hogy a nemzetközi piacokon megnyugvás érzékelhető, ami viszont hatással lehet a magyar börzére is.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. elemzője szerint utóbbi, vagyis a külföldi piacok megnyugvása lehet meghatározó faktor, a szakértő emiatt átmeneti emelkedést vár, legalábbis a kereskedés elején. A pozitív korrekcióra véleménye szerint okot adhat az Alcoa jelentése is, amelyben a cég a vártnál kisebb veszteségről adott számot. Hozzátette: továbbra is törékeny a helyzet, bármikor "bedőlhet" a piac, így elképzelhető, hogy délután már fordul is az irány. Az OTP-vel kapcsolatban úgy vélekedett: maradhattak még eladási megbízások a bankpapír piacán.

A BUX szerdán 292,78 pontos, 1,98 százalékos csökkenéssel, 14475,74 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 28,1 milliárd forint volt. A Mol 30 forinttal, 0,27 százalékkal erősödött, az OTP részvények ára 5,47 százalékkal esett. A Magyar Telekom árfolyama 0,89 százalékkal nőtt, Richter papíroké pedig 1,34 százalékkal csökkent. Az Egis 4,74 százalékkal gyengült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.