Közvetlen Belgrád-Budapest légijárat indul

Márciustól napi Belgrád-Budapest légijáratot indít a nemrég Egyesült Arab Emírségekbeli résztulajdonba került Air Serbia. Eddig menetrend szerint csak a fehérorosz Minszken keresztül lehetett Budapestről a szomszédos ország fővárosába légi úton eljutni.

Márciustól napi járatot indít az Air Serbia Belgrádból Budapestre - értesült az Airportal.hu repülésszakmai honlap.

Közlésük szerint március 30-ától ATR 72-200-as regionális gépek közlekednek a két város között. Az Air Serbia ugyanezen a napon indít járatokat Belgrádból Bejrútba, Szófiába és Várnába, majd május 29-étől Kijevbe és Varsóba is. Ezzel a szerb légitársaság 35 célállomást kínál majd utasainak.

A korábban Jat Airways néven működő Air Serbia azok után váltott nevet 2013 októberében, hogy stratégiai megállapodást kötött az Egyesült Arab Emírségekbeli Etihad Airways-zel. Ennek keretében az Etihad megszerezte a szerb fuvarozótársaság részvényeinek 49 százalékát és a menedzsmentjogokat öt évre. A szerb állam 51 százalékkal és a kilencfős igazgatóságban öt fővel képviselteti magát.

A Belgrád - Nikola Tesla repülőtérre Budapestről jelenleg a fehérorosz Belavia Minszk-Budapest-Belgrád járatával lehet csak eljutni.

Ide kapcsolódó hír, hogy Ali Rasid Abbar, a világ jelenleg legmagasabb épületének számító Burdzs Kalifát is jegyző, Egyesült Arab Emírségekbeli Emaar Properties elnöke hárommilliárd dolláros építészeti fejlesztést fontolgat Belgrádban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.